Patrimoniu deschis. Un nou concept de abordare a patrimoniului, la Muzeul ASTRA

Patrimoniu deschis. Un nou concept de abordare a patrimoniului, la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA, prin proiectul Patrimoniu deschis, propune un nou concept de abordare a patrimoniului, care pune Sibiul pe harta celor mai inovatoare şi participative muzee din ţară şi din străinătate.

Toate activităţile desfășurate în cadrul proiectului sunt menite să promoveze și să pună în valoare, pentru publicul larg, diversitatea şi multiculturalitatea patrimoniului deţinut în colecţii.

La finalul proiectului, vizitatorii Muzeului ASTRA vor beneficia, ca urmare a construirii unui nou Pavilion muzeal multicultural (PaMM), de cele mai moderne facilităţi de primire, dintre care amintim Centrul de informare turistică, Galeriile de artă populară, spaţiile multimedia, parcarea și accesul pentru persoanele cu dizabilităţi.

Pentru prima dată, patrimoniul Muzeului Civilizaţiei Transilvane ASTRA va deveni accesibil publicului printr-o expoziţie ce pune în valoare schimbul cultural ca dominantă a târgului transilvănean. La acestea se adaugă expoziţiile multimedia, interactive, care vor încuraja implicarea vizitatorilor într-o experienţă unică și programele de educaţie muzeală adaptate fiecărei categorii de vârstă.

Circuitul expoziţional Calea minorităţilor etnice, reunind 17 monumente reprezentative din Muzeul în aer liber, devine punctul central al programelor de animaţii culturale în care, pentru a cunoaşte valorile de patrimoniu ale minorităţilor, vizitatorii vor fi îndemnaţi să se implice activ în atelierele și scenariile propuse.

Mai multe detalii la www.muzeulastra.ro și www.patrimoniudeschis.ro

Text: Diana Roman Șef serviciu Programe și Marketing cultural

CONTACT: Complexul National Muzeal ASTRA, Piata Mica nr. 11, tel. 0269218195, fax. 0269202411, office@muzeulastra.ro, www.muzeulastra.ro, www.muzeulastra.com

 

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?