S.C. Mărul de Sibiu S.R.L, asigură calitatea la prețuri fără concurență.

S.C. Mărul de Sibiu S.R.L, asigură calitatea la prețuri fără concurență.

Este știut de oricine că fructele sunt esenţiale în alimentaţie, fiind bogate în vitamine, minerale şi fibre atât de necesare pentru sănătatea noastră, indiferent de vârstă. Efectele pozitive ale consumului zilnic de fructe sunt demonstrate de numeroase studii ştiinţifice relevante. S.C. Mărul de Sibiu S.R.L. este o societate a cărei membri sunt producători de frute. Experţi fiind, acordă o aten­ţie desăvârșită calităţii fructelor pe care le produc și le comercializează.

În anul 2010 la Sibiu se înfiinţează S.C. Mărul de Sibiu S.R.L., un grup de producători format din 6 membri, persoane juridice și fizice. În același an, este recunoscut în mod oficial de către Ministerul Agriculturii din România, iar din anul 2015 va trece la organizaţii de producători. Scopul societăţii este comercializarea în comun a fructelor produse de către fiecare membru, însă, în aceeași măsură, promovează utilizarea practicilor de cultivare a fructelor de calitate superioară. Este vorba despre cireșe, vișine, prune și mere, fructe produse și comercializate de membrii grupului. Suprafaţa de teren exploatată este de 596 hectare, din care, ponderea cea mai mare o are cultura de măr, pe o suprafaţă de 495 hectare, urmată de prun cu 53 hectare, vișin 29 hectare și cireș 17 hectare. Din totalul de hectare cultivate cu măr, membrii grupului au livezi în sisteme intensive de producţie pe o suprafaţă de 195 de hectare.

MA1

MA3Școli din 4 judeţe gustă „Mărul de Sibiu”

Cantitatea de fructe produse anunal de S.C. Mărul de Sibiu S.R.L. depășește 7 mii de tone. În anul 2014, membrii grupului au produs 7.300 de tone de mere, 281 de tone de prune, 63 de tone de cireșe și 52 de tone de vișine. Fructele sunt comercializate atât pe piaţa internă, în reţelele de supermarket, în pieţele de en-gros, la fabricile procesatoare de fructe de industrie, cât și pe cea externă, prin exporturi de fructe pentru industrializare. De exemplu, merele și prunele pleacă spre piaţa din Ungaria și Germania. De asemenea, societatea Mărul de Sibiu se implică activ în programul „Mere în Școli”, încurajând astfel consumul de fructe. În anul școlar 2013 – 2014, copiii din 4 judeţe ale ţării au primit la școală mărul produs de membrii grupului. Este vorba despre judeţele Sibiu, Hunedoara, Gorj și Dolj.
În vederea unei dezvoltări sistematice, grupul a început realizarea de investiţii necesare pentru depozitarea și manipularea produselor ce le comercializează prin achiziţia de boxpaleţi pentru depozitare de mere și utilaje de manipulare. Până la încheierea acestui an, S.C. Mărul de Sibiu S.R.L. va finaliza construirea unui depozit cu o capacitate de 1.100 de tone și o sală de sortare – ambalare.

CONTACT: Viile Sibiului nr. 59, Tel. 0269 228 431, Fax: 0269 217 069, E-mail: marudesibiu@gmail.com

MA4

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?