Sitemani, succesul unui muștar cu tradiție

Sitemani, succesul unui muștar cu tradiție

Au pornit de la o idee și o rețetă tradițională și au ajuns ca astăzi să fie una dintre cele mai cunoscute firme producătoare de muștar și sosuri, de cea mai bună calitate. Sitemani s-a înființat în anul 1992, la Brașov. Primul produs fabricat este muștarul. Reţetele tradiţionale și ingredien­tele de cea mai bună calitate stau și astăzi la baza succesului de necontestat al produselor. La acestea se adaugă și siguranţa consumatorilor, pe care Sitemani pune mare accent. Muștarul „Mustardino” este un adevărat etalon pe piaţa de profil din ţara noastră. De la Brașov, povestea lor a ajuns la Sibiu, unde noi pagini se scriu în fiecare zi.

La marginea orașului Sibiu, departe de sursele de poluare, pe un teren de 10.000 de metri pătraţi, compania alege să se dezvolte. Se construiește un spaţiu destinat producţiei, dotat cu toate facilităţile necesare și se achiziționează utilaje noi, de la producători de renume, pentru a crește capacitatea de producţie și pentru a diversifica gama de produse. Se asigură, în același timp, calitatea și siguranţa produselor. „Au fost nenumărate momente importane în istoria companiei, dar esenţiale consider două dintre ele: fabricarea primei șarje de muștar și inaugurarea unui spaţiu de producţie, construit la standardele Uniunii Europene. Astfel, în anul 2008, Sitemani a demarat producţia de sosuri de maioneză și ketchup. Am fost, de asemenea, primul producător din România care a realizat sigilarea ambalajului de material plastic pentru muștar”, spune Marius Teodor Șari, director general Sitemani SRL. În România, cota de piaţă a firmei Sitemani este una ridicată, în unele zone fiind de peste 50%. Produsele ajung la consumatori și prin cele mai mari și cunoscute lanţuri de magazine, precum Carrefour, REWE, Auchan, Kaufland, Cora, Profi, Lidl și Metro.

Certificare IFS (International Food Standard)

Reinventarea are mereu un cuvânt de spus în evoluția unei afaceri. Pentru Sitemani activitatea de bază rămâne producţia de muștar, însă compania decide și fabricarea unor produse noi. Se realizează astfel și produse în sistem Private Label, pentru marile lanţuri de retail, cu care există o bună colaborare. Sitemani deţine mărcile înregistrate Mustardino, Yoky și Casa Sibiană. „Pe lângă muștar, acum producem maioneză și sosuri de maioneză, sosuri pe bază de tomate, dar și zacuscă. Indiferent însă de marcă sau sortiment, produsele sunt realizate în ace­leași condiţii de calitate și siguranţă a alimentelor. În acest sens, Sitemani a implementat unul dintre cele mai înalte standarde din industria alimentară: Standardul IFS. De curând, acesta a fost re­certificat conform ultimei sale versiuni”, a adăugat directorul general Sitemani.

În curând și în America

Impactul pozitiv de pe piața de profil, duce renumele Sitemani și peste hotare. Produsele sunt exportate pe marile pieţe ale Europei de vest, în ţări ca Germania, Marea Britanie și Spania, iar în curând Sitemani va ajunge cu produsele sale și pe pieţele din America.
Și cum succesul stă în mare parte, atât în ceea ce ești, cât și în ceea ce faci, societatea investește permanent în modernizarea și creșterea capacităţii de producţie Sitemani, în fabricarea de produse noi, dar și în accesarea, într-un mod personalizat, a pieței Horeca. „Ne-am propus să accesăm această piaţă prin ambalarea produselor Sitemani în concordanţă cu cerinţele clienţilor. Acest lucru ne conduce către două direcţii: ambalarea de produse pentru o utilizare individuală unică în restaurante și localuri fast food, dar și ambalarea în recipienţi mari, pentru produsele folosite în bucătăriile restaurantelor. De asemenea, avem în plan dezvoltarea unui proiect pentru marii consumatori HORECA în sistem Private Label, cu produse la cerere, atât din punct de vedere al gustului, cât și al ambalării”, încheie Marius Teodor Șari, director general Sitemani.

Portofoliul de produse Sitemani

• Muștar: extra, dulce, cu hrean, iute, cu piper și cu boabe;
• Sosuri pe bază de tomate: ketchup, sos de pizza;
• Maioneză și sosuri de maioneză condimentate: sos de usturoi, pastă
de usturoi, sos Cocktail;
• Pastă de tomate și bulion;
• Zacuscă.

CONTACT: tel: +40.269253231, tel/fax: +40.269239306, email: office@sitemani.ro, www.sitemani.ro

 

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?