ThERMIK: întâi a fost invenția

ThERMIK: întâi a fost invenția

Se spune că un inventator este un om care privește în jurul lui și nu este mulţumit de lucruri așa cum sunt. Vrea să îmbunătăţească tot ceea ce vede și își dorește să aducă foloase lumii. Așa începe și povestea firmei Thermik, cu o invenţie de zile mari. În urmă cu 40 de ani, inventatorul și proiectantul Peter Hofsaess a înfiinţat compania Thermik Gerätebau GmbH în Pforzheim, în cadrul căreia a rezolvat problema încălzirii electrice punând în practică cei mai rezistenţi termo-protectori cu bimetal. De atunci, mai mult de 3 miliarde de limitatoare de căldură Thermik au conferit siguranţa diferitelor produse electrice și electronice. În prezent, compania deţine mai multe brevete de invenţie și alte drepturi de proprietate intelectuală protejată decât toţi concurenţii săi la un loc.

Thermik Geratebau GmbH a fost fondată în anul 1968, în Pforzheim, de către Peter Hofsaess, un inventator cu 192 de brevete de invenţii. El a fost cel care a reușit pentru prima dată performanţa de a rezolva problema autoîncălzirii electrice la comutatoarele cu bimetal. Acela a fost momentul în care s-a decis să producă cele mai bune și mai fiabile limitatoare de temperatură din lume.
Astăzi, Thermik a ajuns un grup internaţional de intreprinderi private, a căror conducere se află la a treia generaţie, iar fiecare produs al firmei reprezintă cel mai actual nivel al tehnicii. Este o intreprindere de top atât în domeniul termic, cât și în cel economic. Inovativitatea și succesul au fost certificate de nenumărate ori de cel mai mare și mai important organ de auditare și certificare din Germania, ca fiind printre cei mai eficienţi 75 întreprinzători mijlocii. Absolut toate produsele sunt rodul fabricaţiei proprii. Thermik a ajuns un grup de firme poziţionat pe plan internaţional, cu peste 600 de angajaţi și cu 4 locaţii de producţie pe 3 continente (Gemania, SUA, Malaesia și România). Secretul? Un management al proprietăţii intelectuale, unic în branșă.

Thermik Transylvania SRL, locaţia din Sibiu

În anul 2003, compania Thermik Gerätebau GmbH a inaugurat cel de-al patrulea punct de lucru în România, la Sibiu. Este vorba despre Thermik Transylvania SRL, situat în Calea Șurii Mici, Nr.66. De mai bine de 10 ani se continuă tradiţia de a produce cei mai solicitaţi și rezistenţi termo-protectori.
Inginerii companiei lucrează permanent la posibilităţi de îmbunătăţire și inovare. Pe piaţa de profil au adus cea mai complexă și mai modernă gamă de produse din lume, iar din respect pentru clienţi au creat versiuni speciale ale produselor. Astfel, putem vorbi despre el, cel mai ieftin produs Thermik și seria Alpha (A1), cel mai rezistent termo-protector din gamă. De asemenea, compania dispune de linii de producţie echivalente și fiecare dintre produse poate fi făcut și livrat de către fiecare locaţie în parte. Preţurile sunt imbatabile în toate ţările. Vorbim astfel despre performanţă maximă din punct de veder logistic și din cel al siguranţei livrării. Orientarea către nevoile clienţilor, know-how-ul tehnic avansat și dezvoltarea continuă desemnează firma Thermik ca leader de piaţă în industria de profil.

Capacitatea de a răspunde zi de zi, an de an din nou mai bine decât alţii la cerinţele și la dorinţele clienţilor a făcut din Thermik ceea ce reprezintă astăzi: leaderul mondial pe piaţă în domeniul inovaţiei și calităţii limitatoare de temperatură! Pentru noi, aceasta înseamnă să identificăm și să atingem zi de zi obiective noi. Pentru că suntem conștienţi de faptul că, pentru fiecare zi ce trece, o idee veche își ia rămas bun, iar o alta, nouă, ia naștere. Pentru că progresul nu se odihnește niciodată. Aceasta înseamnă pentru noi a merge înainte.

̶ Thermik Transylvania SRL
THERMIK1-800x366

CONTACT: Str. Calea Șurii Mari Nr.66, 550202 Sibiu, România

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?