Căpșunele de Sibiu, din “Grădina Verde”, născute din dragostea pentru copii

Căpșunele de Sibiu, din “Grădina Verde”, născute din dragostea pentru copii

Când vorbim despre copilărie, ne amintim instantaneu de fructele proaspăt culese și mâncate pe nerăsuflate. Printre ele se numără și căpșunele. La Sibiu, nu există un muzeu al acestora, cum există, de pildă, în Belgia, dar, la câțiva kilometri distanță de oraș, găsim un adevărat Rai dedicat fructelor aromate și sănătoase. “Grădina Verde”, principalul “personaj” al poveștii noastre în cele ce urmează, găzduiește plantații de căpșune crescute fără vreun ajutor chimic, iar sibienii se pot înfrupta din ele din primăvară până în apropierea iernii.

Ambasador al campaniei „Produs în Sibiu”, Andreea Ciortea, iubitor al tradițiilor românești, co-fondator IA Sibiu și creator al brandului “NO’ HAI”, ne-a însoțit în mica călătoria prin “Grădina Verde”.

Poveste născută acum cinci ani

Afacerea locală a luat startul acum aproape cinci ani, când, în 2016, Diana și Lucian au decis să își lase munca de birou pentru poftele inimii și ale copiilor lor.

“Povestea noastră e lungă și frumoasă, în sensul că și eu și soțul, doi oameni de birou, unul jurist, altul economist, cu câte 10-12 ore la birou, am zis: “Hai să facem altceva!”. Având și doi copii, am vrut să le dăm ceva sănătos să mănânce. De pildă, cereau roșii iarna și nu aveau niciun gust… Am vrut să le oferim ceva de calitate. Lucian se ocupă și de proiecte pe fonduri europene și am zis să încercăm ceva al nostru. Am început din resurse proprii și, ulterior, am beneficiat și de câteva fonduri”, spune Diana Mihalache, unul dintre fondatorii afacerii “Grădina Verde”.

Citește continuarea poveștii pe Sibiu 100%

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?