Chocolate Delice – de la o fântână de ciocolată, la un Rai al papilelor gustative

Chocolate Delice – de la o fântână de ciocolată, la un Rai al papilelor gustative

O cunoscută zicală spune că “Dumnezeu le-a dat îngerilor aripi și oamenilor ciocolată”. Ei bine, este un adevăr general valabil faptul că viața este mai frumoasă când o “guști” alături de o bucată de ciocolată. Iar când aceasta vine dintr-un atelier ce o pregătește cu pasiune și răbdare, presărând consistent dragoste în rețetă, nu putem spune decât că papilele gustative sunt, cumva, în Rai. În Sibiu, pe Calea Dumbrăvii nr. 67, există un astfel de atelier de ciocolată artizanală, în care cinci oameni pricepuți îndulcesc viața a mii de localnici, oameni din toată țara și nu numai, de aproape un deceniu.

Zilele trecute, am cunoscut povestea Chocolate Delice. Aceasta a luat naștere acum aproape zece ani, în septembrie fiind chiar ziua de naștere a acestui atelier de ciocolată artizanală.

Ideea lui Cătălin, la “origine” programator, și a Andreei Budulan, absolventă de Contabilitate, de a crea un loc în care ciocolata să fie la ea acasă, în toate formele ei, a venit chiar după ce tinerii s-au căsătorit.

“La nunta noastră ne-a plăcut foarte mult ideea de a avea o fântână de ciocolată. Am închiriat o fântână din Sibiu. Era cea mai mare. Aveam mulți copii care erau încântați de această idee. Serviciul, din păcate, nu a fost la înălțimea așteptărilor noastre. Ne-a plăcut foarte mult ciocolata, ideea de a lucra cu ciocolată, pentru că e mult mai deosebită decât o prăjitură clasică. Un an de zile, după nuntă, ne-am gândit dacă nu cumva noi am putea să facem un serviciu mult mai calitativ, care să vină, în primul rând, în întâmpinarea clienților. Oricât de frumoasă e fântâna de ciocolată, ea trebuie servită într-un mod calitativ și ușor pentru invitați. Așa a început aventura noastră cu ciocolata”, povestește Cătălin.

Citește continuarea poveștii pe Sibiu 100%

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?