„Creatorii de lumină” de pe strada Podului. De la o afacere sibiană pornită acum 11 ani în garajul casei, la una ce străbate acum mii de kilometri

  • 0 comentarii

Sărbătorile vin, de regulă, cu lumină, iar masa devine mai bogată când este și ea decorată cum se cuvine. De Sărbători, vă aducem în prim plan o poveste născută acum 11 ani, într-un garaj. Ciprian Cristea, cel care a dat viață brandului „Cristea Lumânări”, este, de profesie, geograf. A terminat facultatea la specializarea Turism, de care nu a fost atras, însă, niciodată când a venit vorba despre piața muncii. A lucrat mulți ani în domeniul industriei alimentare și în vânzări, dar întotdeauna a știut că poate mai mult. Astfel, a luat ființă afacerea sa creată din pasiune, răbdare și dragoste pentru frumos: „Cristea Lumânări”.

„Creatori de lumină” – acesta este sloganul după care se ghidează afacerea sibiană, născută în 16 ianuarie 2010 într-un garaj.

Ciprian Cristea a terminat Facultatea de Geografie în Sibiu și povestește că, încă din primul an de studiu, s-a angajat în domeniul vânzărilor, pentru că aici avea un program flexibil și putea munci și merge la școală deopotrivă. „După patru ani de facultate și doi de master, ajunsesem în compania în care lucram să am și o funcție anume, un venit satisfăcător, niște condiții materiale bune, astfel încât în momentul în care am încercat să intru în domeniul turismului eram cam pe jumătate premiat financiar. Lucru care nu m-a mulțumit. Am continuat mai departe în diverse domenii, am activat în multe multinaționale, șase ani în domeniul industriei alimentare… În 2009 mi-am schimbat un vechi job, foarte bine plătit, dar care îmi cerea să fiu plecat din oraș. În momentul în care am aflat că voi deveni tătic, de comun acord cu soția, am stabilit să îmi găsesc ceva pe plan local, care, însă, se pare că nu a fost ce a trebuit, astfel că la finalul anului s-a încheiat acea colaborare pe care o consider că a fost un pas înainte. Am început să pun pe hârtie ceea ce vreau să fac. Am făcut un plan astfel încât produsul meu să aibă termen de valabilitate cât mai mare, să aibă condiții de depozitare ușoare, să fie un produs consumabil”, povestește Ciprian.

A venit ziua cu pricina…

Afacerea, însă, a venit de unde nu s-a așteptat. Într-o după-amiază petrecută la un bun prieten, Ciprian și-a descoperit – dacă putem spune astfel – viitorul.

Citește continuarea poveștii pe Sibiu 100%

mai 4, 2021

caută

Articole, Evenimente, Produse, Cariere, Producători Sibieni

Joburi în Sibiu

Soma Sibiu angajează! Căutăm șoferi profesioniști și șoferi profesioniști cu atestat pentru automacara...
\r\n Salariu de incadrare fix\r\n Bonusuri performanta/productivitate\r\n Tichete de masa de 20 lei/zi\r\n Prime d...
Principalele responsabilitati:\r\n\r\n Verifica semifabricatele si produsele finite din punct de vedere calitat...
Principalele responsabilitaţi:\r\n\r\n Operarea echipamentelor de productie\r\n Verificarea calitatii produsu...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie res...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie org...
Descrierea companiei:\r\n\r\nHendrickson este liderul mondial in productia si furnizarea de sisteme avansate de su...
Descrierea companiei:\r\n\r\nHendrickson este liderul mondial in productia si furnizarea de sisteme avansate de su...
Descrierea companiei:\r\n\r\nHendrickson este liderul mondial in productia si furnizarea de sisteme avansate de su...