Eleganța costumelor croite în Sibiu, o poveste de succes despre lumea bărbaților

Eleganța costumelor croite în Sibiu, o poveste de succes despre lumea bărbaților

Un bărbat la costum denotă eleganță și rafinament, ca să nu mai vorbim despre seriozitate. Deși ținutele casual sunt mai confortabile, sunt nenumărate situații care impun purtarea unui costum, iar felul în care arată un bărbat îmbrăcat în costum este esențial. La câțiva pași de Sibiu, în Șelimbăr, există un atelier în care iau viață costume bărbătești la comandă. Este cel mai potrivit mod pentru ca un costum să fie croit impecabil.

So Conf, atelierul despre care povestim în această ediție, a luat ființă acum aproape două decenii. De la doi angajați, câți număra în anul 2003, acum a ajuns la zece. Înainte de pandemie, numărul lor era mai mare cu patru, însă greutățile ce au venit odată cu criza COVID-19 și-au pus amprenta și pe afacerile de pe Mihai Viteazu 342, din Șelimbăr, acolo unde iau viață costume bărbătești unice, dedicate oricărei ocazii.

Sorin Comiza a înființat So Conf în 2003, la Avrig. “Am funcționat la Avrig aproape 16 ani, ca atelier de croitorie. Era un spațiu luat în chirie, dar insuficient pentru nevoile noastre. Astfel, am decis să construim în Șelimbăr, unde am deschis această secție.  Am început de la doi angajați, dar apoi am cumpărat din ce în ce mai multe utilaje și, prin fonduri europene, am angajat croitori mai mulți. Am avut 14 angajați. Acum un an, în timpul pandemiei, am mai restructurat. Am fost un pic afectați, ca toată lumea. Acum o să ne revenim și reluăm activitatea normală. Sperăm să fim cum am fost acum un an și jumătate”, ne explică Sorin Comiza.

Acum 18 ani, atelierul său confecționa numai geci din piele și cojoace de tip “alendelon”. “După aceea, am văzut că gecile din piele nu se mai cer și am zis că suntem mult mai rentabili să facem costume”, explică fondatorul So Conf. Astăzi, în atelierul său din Șelimbăr, croiește și coase, alături de cei zece angajați ai săi, costume bărbătești la comandă. Opt dintre cei care trudesc aici sunt femei.

Citește continuarea poveștii pe Sibiu 100%

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?