„Grădinile Mălâncrav”, o afacere cu suflet deschisă de un tânăr de 30 de ani: „Mergeam în toate vacanțele la bunica. O ajutam în grădină cu ce puteam!”

La aproape 90 de kilometri distanță de orașul Sibiu, există un loc unde povețele bunicii dau roade an de an. Grădinile Mălâncravîngrijite cu drag și spor de Andrei Călugăr, reprezintă o mică afacere de familie, ce a reînviat acum aproape patru ani. În 2017, tânărul de 30 de ani, absolvent al unei facultăți de silvicultură, a început să recreioneze grădina bunicilor săi. Spune că a ales cu sufletul când a deschis această afacere, fiind inspirat de pasiunea familiei sale pentru grădinărit.

Andrei Călugăr are 30 de ani, a terminat Facultatea de Silvicultură și un master în domeniul construcțiilor ecologice în Brașov. Aproape un an a lucrat în vânzări, până într-o zi când i-a venit ideea de a crea un camping de căsuțe din pământ, adică de “hobbit”. A căutat să obțină finanțare pentru proiectul său, dar nu a reușit să își îndeplinească acest vis. În schimb, a redescoperit o veche pasiune, aceea a grădinăritului. Și-a adus aminte de vacanțele petrecute la bunica sa, în Mălâncrav, când o ajuta în grădină cu tot ce putea. „Mergeam în toate vacanțele la bunica. O ajutam în grădină cu ce puteam. Cumva, am prins drag de acest lucru. Cred că acolo este sursa mea de inspirație…”, spune Andrei.

Continuarea povestii pe Sibiu 100%