“NO! HAI” în Piața Mică, unde tradiția e la ea acasă

“NO! HAI” în Piața Mică, unde tradiția e la ea acasă

Cine spune “tradiție” și “Sibiu” se duce, imediat, cu gândul la Andreea Ciortea, o sibiancă ce a crescut printre poveștile bunicilor din Sibiel și Apoldu de Jos și s-a îndrăgostit de costumul popular încă din copilărie. De-a lungul timpului, a inițiat numeroase proiecte dedicate tradiției și portului, iar astăzi spune “No! Hai” în Piața Mică nr. 3 unde autenticitatea satului românesc poate fi admirată sau chiar luată acasă, cumva, odată cu iile confecționate aici. A pornit acest proiect acum patru ani, alături fiindu-i o echipă de trei doamne talentate care cos cu dragoste pentru sibienii și turiștii care vor să descopere frumusețea portului nostru.

Andreea a făcut întotdeauna ce a iubit, iar în centrul activității sale stă dragostea pentru tradiție. IA Sibiu și “No! Hai” sunt doar două dintre proiectele care duc numele Sibiului în toată lumea.

Pe lângă iile cusute manual și cu migală, în atelierul și magazinul Andreei se regăsesc și tricouri inscripționate cu mesaje în grai ardelenesc. “Tulai, Doamne!”, “Șezi blând”, “Dacă-i musai”, “Răsb(∅)im împreună” și “Mai cu talent” sunt doar câteva dintre vorbele auzite în Ardeal și iubite de oamenii care îi trec pragul Andreei.

Am zis că o să cos atâtea ii până văd tot Sibiu îmbrăcat în ii!”

Citește continuarea poveștii pe Sibiu 100%

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?