Păstrăvăria “Cindrel” din Gura Râului, o afacere pornită din dragostea pentru pescuit

Păstrăvăria “Cindrel” din Gura Râului, o afacere pornită din dragostea pentru pescuit

O vorbă veche spune așa: “Nicio masă fără pește!“. Bogat în vitamine, consumul peștelui este recomandat de specialiști, asigurând necesarul pentru un organism sănătos. Iar când este crescut în condiții naturale și la poalele Munților Cindrel, peștele nu poate fi decât o adevărată delicatesă. Vasile Arsenie, proprietarul Păstrăvăriei “Cindrel” din Gura Râului, a dat naștere unei mici afaceri care a pornit din pasiunea pentru pescuit. Astăzi, păstrăvii săi ajung pe mesele a mii de români, sibieni și turiști veniți din toată țara să viziteze Mărginimea Sibiului. I-am aflat și noi povestea în cadrul campaniei “Produs în Sibiu“, vizitând producătorul local alături de poetul Radu Vancu, invitatul nostru special din această săptămână.

“Ar trebui să vezi, cândva Gura- Râului, ca să înțelegi ce înseamnă colț de Rai cu  străveche tradiție în cultura românească”, spunea, odată, Lucian Blaga. Peisajele sale de poveste, datinile păstrate de localnici cu sfințenie de la strămoșii lor, dar și bucătăria gurenilor gospodari întregesc o imagine aparte a localității din Mărginimea Sibiului.

Printre gospodarii cu care Gura Râului se mândrește se numără și Vasile Arsenie, cel care deține Păstrăvăria “Cindrel” din zona barajului.

Povestea micii sale afaceri își are originile în dragostea pentru pește.

Citește continuare pe Sibiu 100%

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?