Povestea de dragoste dintre Radu Nechifor și nai: “Aș vrea să las în urma mea un om căruia să îi placă această meserie!”

Povestea de dragoste dintre Radu Nechifor și nai: “Aș vrea să las în urma mea un om căruia să îi placă această meserie!”

Perioada pandemiei a dat peste cap și industria muzicală, iar artiștii duc dorul emoțiilor de pe scenă și al aplauzelor publicului numeros, după cum arată aceștia. Recent, i-am trecut pragul atelierului lui Radu Nechifor, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți naiști din țară și care și-a dedicat mai bine de jumătate de viață instrumentului de suflat.

E o încăpere cu miros de ceară și lemn în care prind viață naiuri. Cel mai bun lucru pe care îl poți obține de la viață este să ajungi să faci ce îți place!” – sunt cuvintele artistului ce adaugă faptul că nu simte că a muncit foarte mult, pentru că a făcut doar ce i-a plăcut, iar când cântă intră într-o altă lume.

Nu există sibian care să nu îl cunoască pe Radu Nechifor. Prezent la importante evenimente din oraș și nu numai, făuritor al “Poveștii naiului” ani la rând și implicat în manifestări caritabile, printre care gala “Crede în tine!” al Asociației Umanitare “Alexandra Nanu”, celebrul artist a dus muzica și talentul peste mări și țări.

Puțini știu, însă, cum a început povestea de dragoste dintre Radu și nai. Ei bine, ea își are originile în adolescență, când Radu a intrat la Liceul de Artă. Atunci, alesese profilul vocațional cu gândul că va învăța să cânte la violoncel. “Un ghinion cu noroc” am putea spune, pentru că Radu nu a mai găsit locuri libere la clasa profesorului de violoncel, astfel că a trebuit să își facă un plan de rezervă.

Citește continuarea poveștii pe Sibiu 100%

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?