“Prăjitoria de cafea” care livrează bucurie sibienilor

  • 0 comentarii

Înainte de toate, dorim să vă întrebăm: voi cum vă începeți dimineața? Se spune că ideile bune vin odată cu prima gură de cafea, ce se simte – pentru cei care iubesc această băutură neagră – ca un fel de Rai pentru papilele gustative. Da, despre cafea vom vorbi astăzi, punând accent pe cea de calitate, de origine, de specialitate. În Sibiu, există câteva astfel de locuri în care cafeaua are un miros cu totul aparte și un gust inedit, iar iubitorii ei au parte de experiențe frumoase. Când diminețile încep cu o astfel de cafea și într-un loc special, ziua se anunță una împlinită.

În această ediție am ales să spunem povestea unei cafenele din centrul istoric, de pe strada Pasajul Scărilor nr. 2, unde am fost însoțiți de Ciprian Ciocan,directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu și ambasador al campaniei “Produs în Sibiu”. Aici, Laura Crăciunescu și Bogdan Dumitrescu au deschis Flow Coffee Roasters, o cafenea unde gusturile Columbiei, Etiopiei, Kenyei, Braziliei și ale multor alte țări și-au dat întâlnire.

De ce la Sibiu? “Eu lucram în Brașov, într-o companie multinațională. Aveam foarte mulți prieteni în Sibiu și îmi plăcea foarte mult orașul. Mă simțeam în Sibiu ca acasă de fapt, de aceea am ales acest loc. Am deschis Arhiva de Cafea și Ceai, acum aproape nouă ani, pentru că eram pasionată de cafea. Peste tot pe unde mă plimbam voiam să beau o cafea bună. În perioada aceea erau numai branduri comerciale. Începuse, cât de cât, un trend în București. M-am gândit să fac un loc unde oamenii să vină să își ia o cantitate mică de cafea pentru acasă, de calitate, dar să o bea și într-un loc special. A fost prima cafenea care avea o astfel de cafea. Era un loc în care puteai bea o cafea fără țigară, un loc unde nu se fuma. Povestea e foarte lungă. La un moment dat, l-am cunoscut pe Bogdan și ne-am ocupat împreună de Arhivă. Am continuat cu ideea inițială, aceea de a crea un loc unde lumea să vină să bea o cafea de foarte bună calitate, să socializeze, să se împrietenească. De fapt, cafeaua este chiar un motiv de socializare. La o cafea spui povești, faci planuri. Apoi, ne doream foarte mult să avem cafea prăjită de noi și așa am ajuns la prăjitoria Flow. Bogdan a venit cu ideea și el se ocupă de prăjitorie”, povestește Laura.

Citește continuarea poveștii pe Sibiu 100%

iulie 9, 2021

caută

Articole, Evenimente, Produse, Cariere, Producători Sibieni

Joburi în Sibiu

DESCRIERE\r\n\r\n\r\nSC SOMA SRL angajează lucrător necalificat în domeniul salubrității, pentru postul de înc...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru:...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru ...
Cu 119 ani de succes în automotive, 40 de locaţii internaţionale şi 50.000 angajaţi, Kromberg & Schub...
Soma Sibiu angajează! Căutăm șoferi profesioniști și șoferi profesioniști cu atestat pentru automacara...
\r\n Salariu de incadrare fix\r\n Bonusuri performanta/productivitate\r\n Tichete de masa de 20 lei/zi\r\n Prime d...
Principalele responsabilitati:\r\n\r\n Verifica semifabricatele si produsele finite din punct de vedere calitat...
Principalele responsabilitaţi:\r\n\r\n Operarea echipamentelor de productie\r\n Verificarea calitatii produsu...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie res...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie org...