Brutăria artizanală “5 Pâini și 2 Pești” continuă o istorie ce a început acum 14.000 de ani

Brutăria artizanală “5 Pâini și 2 Pești” continuă o istorie ce a început acum 14.000 de ani

Pâinea noastră, cea de toate zilele, are o istorie veche de mii de ani. În tot acest timp, respectiv de acum aproape 14.000 de ani, conceptul originar din nordul Iordaniei a evoluat și, astăzi, pâinea, un aliment absolut necesar pe fiecare masă, se regăsește în diferite forme și rețete. Istoria ei se continuă și la Sibiu, pe o străduță liniștită din Gușterița, unde “5 Pâini 2 Pești”, o brutărie artizanală și cu produse organice, și-a propus să restaureze percepția că pâinea gustoasă este o sursă nutrițională deosebit de valoroasă și cu un aport de nutrienți benefic organismului.

Natalia Sitcai este cea care a fondat brutăria care, în curând, va avea și un magazin pe strada Ocnei nr. 24, pentru ca sibienii și nu numai să aibă la îndemână produsele micului laborator. De profesie, este regizor de film și spune că s-a ocupat mult timp de domeniul imaginii și fotografiei. Acum aproape trei ani, a decis ca viața ei să ia un alt drum, astfel că s-a mutat în Sibiu, unde a pus bazele “5 Pâini și 2 Pești”.

“Pâinea a fost opțiunea mea de a lua viața de la zero. Am făcut această alegere, pentru că eu căutam ceva care să îmi ofere o semnificație superioară. Mi s-a părut că acea cultură veche de 14.000 de ani merită restaurată. Era industrială a distrus pâinea. Aceasta este o frustrare pe care, probabil, mulți oameni au simțit-o. Am vrut ceva umil, dar cu semnificație înaltă. Un domeniu căruia să te dedici total, pentru a face performanță pe măsura implicării”, povestește Natalia, care a urmat cursurile în domeniu ale unei școli elvețiene.

Citește continuarea poveștii pe Sibiu 100%

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?