Relaxare cu miros de lavandă, la 24 de kilometri distanță de Sibiu

Relaxare cu miros de lavandă, la 24 de kilometri distanță de Sibiu

Ce faci în weekend și cum te relaxezi? La 24 de kilometri distanță de Sibiu, ai parte de terapie pentru trup și suflet, îmbinată cu miresme divine de lavandă. Soții Elena și Dudi Presecan, care dețin și o brutărie artizanală, au început, acum șapte ani, să planteze florile mov ce aduc o stare de bine și relaxare, în Mândra, pe un lan ce se întinde pe jumătate de hectar. Totul a pornit din dragostea pentru natură, iar astăzi cei doi oferă momente de neuitat vizitatorilor. De asemenea, rândurile de lavandă sunt o sursă de inspirație pentru nenumărați fotografi, găzduind sesiuni pentru diferite evenimente importante.

Cel mai bine este să te plimbi prin lanul de lavandă aproape de apusul soarelui. Atunci, căldura nu este sufocantă, iar peisajele sunt cu adevărat de poveste. Când și-au deschis mica afacere, soții Presecan nu se gândeau că vor avea un asemenea succes, mărturisind că, acum șapte ani, totul a pornit din dragostea pentru natură.

Am aflat povestea celor doi soți din comuna Loamneș alături de regizorul Bogdan Sărătean, ambasador al campaniei “Produs în Sibiu”.

“Noi suntem iubitori de natură. Fratele meu are o cultură de lavandă lângă Alba-Iulia și de la el a pornit ideea. Am avut terenul de la părinții soțului meu și întrunea toate condițiile pentru cultura de lavandă: e în pantă, are soare toată ziua – ceea ce este o condiție esențială pentru ca lavanda să înflorească. Este multă muncă, dar satisfacția de la sfârșitul zilei compensează absolut totul. Oricum, am fost curajoși că am început cu o plantație atât de mare”, spune Elena Presecan.

Citește continuarea poveștii pe Sibiu 100%

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?