SaltSib – lumea viselor de calitate

Sibiul își trage celebritatea de la Evul Mediu, perioadă în care somnul era foarte diferit de zilele noastre. Puteai întâlni la tot pasul oameni care se odihneau cu capul pe mese sau întinși pe jos. Somnul era posibil oriunde, iar familiile dormeau împreună în aceeași încăpere. Caracterul privat al somnului  a fost modificat odată cu regii sau baronii locali, care au ales să nu mai doarmă împreună cu toată suita, iar de aici copiat și extins la nobilime și ușor spre cele mai mici celule ale cetății.

În zilele noastre, somnul este considerat normal doar lângă persoane foarte apropiate și nu poți vorbi despre un somn de calitate în avion, spre exemplu. Cultul modern al somnului, descris prin imagini cu paturi mari și saltele confortabile făcute, parcă, din puf de nor, îl consideră un act privat prin excelență. Declarația universală a drepturilor omului, adoptată de Adunarea Generală a ONU din 1948 menționează că „toată lumea are dreptul la odihnă și destindere”, iar privarea de somn – folosită inclusiv de CIA, e considerată tortură.

Ce facem cu 33% din timpul vieții noastre? Dormim! Ne trebuie o recomandare de la medic pentru asta? Doar daca mergem cu ea la producătorul de saltele. Puțini stiu însă că, în funcție de vârstă, constituție, afecțiuni și preferințe, aceeași saltea poate fi personalizata pentru fiecare dintre partenerii de somn. Consultarea unui medic cardiolog și ortoped poate reprezenta o soluție a problemelor pe care le aveți în pat însă la fel de bine rezolvarea poate veni vizitând showroomurile micilor  producători locali de saltele. Doar așa garanția calității unei treimi din viață e sigură.

Citește continuarea poveștii pe Sibiu 100%