Un atelier de croitorie din Cisnădie oferă “drumeții” în natură, în timpul somnului

Un atelier de croitorie din Cisnădie oferă “drumeții” în natură, în timpul somnului

V-ați gândit vreodată cum ați putea să faceți o escapadă în natură chiar și în timp ce… dormiți? Ei bine, se poate! Un mic atelier de croitorie din Cisnădie, renumit îndeosebi pentru lenjeriile de pat realizate artizanal, aduce laolaltă confortul, armonia și natura, reieșind produse inedite. Bumbacul, inul, cânepa și lâna fac casă bună cu lavanda, iar o astfel de pernă, de exemplu, poate purta orice visător într-o drumeție onirică, pe un lan plin de flori de culoare mov. Într-o lenjerie de in, creată în atelierul familiei Daneș – Bia Art Textil Cisnădie – a dormit, weekendul trecut, și fiica Regelui Mihai, invitată la un eveniment organizat de Ansamblul “Agora” Cisnădioara.

Povestea micii afaceri din Cisnădie a început în anul 2016. Bianca și Adrian Daneș, doi soți cu experiență în industria textilă, au decis să își deschidă un mic atelier de croitorie. Pe atunci, nu se gândeau că produsele lor vor ajunge în casele a sute de oameni și în cele mai importante hoteluri de lux din România.

“Povestea noastră a început în anul 2016 cu un mic atelier de croitorie, în colaborare cu o fabrică de saltele, renumită în Sibiu. Ulterior, ne-am dezvoltat cât se poate de mult în domeniul lenjeriilor de pat. Avem cinci angajați, respectiv cinci doamne minunate cu experiență în confecții. Și eu și soțul meu venim din această branșă. Eu aveam zece ani în confecții, soțul 20. Asta știm să facem cel mai bine! Ne motivează zilnic și clienții care sunt foarte încântați de produsele noastre!”, spune Bianca Daneș.

O mare parte din produsele Bia Art Textil Cisnădie ajung în marile hoteluri de lux din țară și domeniul HORECA. “Oamenii dorm în lenjerie făcută de noi. Avem contracte cu mari hoteluri din țară și am încercat să ajungem la un standard cât se poate de înalt”, mai spune Bianca.

Atelierul din Cisnădie susține producătorii locali, astfel că multe dintre țesăturile regăsite aici sunt achiziționate și de la “Țesături Transilvănene”, producător artizanal din Ighișu Nou. “Sunt oameni minunați care se zbat, la fel ca noi, să producă țesături cât se poate de naturale”, adaugă Bianca.

Somn cu miros de lavandă

Unul dintre produsele inedite ce se regăsesc în atelierul din Cisnădie este perna cu lavandă. Aici, lâna este împletită cu fire de lavandă, astfel că cei care o achiziționează au parte de natură chiar și în somn.

“Mirosul de lavandă poate persista chiar și doi ani. Ideea noastră a fost ca, atunci când te adâncești într-un pat, să ai parte de liniște, confort și armonie. Și natura aproape, bineînțeles”, a explicat Bianca.

Citeste mai multe pe Site-ul Sibiu 100%.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?