Zilele Antropologiei Româneşti la Sibiu

• 0 comentarii

Eveniment „Produs in Sibiu”

În acest sfârșit de săptămână, 20-22 septembrie 2013, Complexul Naţional Muzeal ASTRA, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Biblioteca Judeţeană ASTRA şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, organizează Sesiunea Naţională, cu participare internaţională, „Zilele Antropologiei Româneşti”, ediţia a XX-a. Tema ediţiei din acest an este „Universul sunetului”.

În cadrul evenimentului vor avea loc lansări de carte, proiecții de film documentar, discuții și dezbateri sau conferințe tematice: „Cât de fonetică este limba română? Principiile ortografiei limbii române actuale” -Ioana Narcisa Creţu, „Metafora sunetului în poezia lui Dumitru Ghioaru şi George Bacovia” – Clementina Mihăilescu, Elena Gaboş sau „Sonoritatea muzicală a versului în poezia lui Radu Stanca” – Anca Sîrghie.

Lucrările sesiunii se vor desfăşura la Biblioteca Judeţeană Astra, corpul B, începând cu ora 9:30, pe două secţiuni tematice, la care participă 50 de cercetători din ţară şi străinătate. Duminică, 22 septembrie 2013, sesiunea se va încheia cu o excursie de documentare pe traseul: Alba Iulia, Salina Turda, Castrul Roman Potaissa (Turda).

septembrie 21, 2013