Sibiul își trage celebritatea de la Evul Mediu, perioadă în care somnul era foarte diferit de zilele noastre. Puteai întâlni la tot pasul oameni care se odihneau cu capul pe mese sau întinși pe jos. Somnul era posibil oriunde, iar…
mai 24, 2021
Știați că albinele sunt ființele de a căror supravieţuire depindem cu toţii? Pentru a produce 500 de grame de miere, 768 de albine lucrează o viață întreagă, vizitând peste 2 milioane de flori de-a lungul a peste 88.000 de km….
mai 22, 2021
Pandemia de COVID-19 nu a iertat aproape niciun segment al industriei. În această ediție, vom vorbi despre marochinărie. Aproape 30% dintre firmele sibiene cu trecut impresionant în acest domeniu s-au închis, pentru că vânzările internaționale au fost grav afectate. Până…
mai 15, 2021
Aici, în inima țării, sunt producători ce fac miracole și excelează în diferite domenii. Într-o fabrică micuță de pe strada Viile Sibiului din municipiu, un maestru berar italian, alături de soția sa originară din Ardeal, își urmează pasiunea cu drag…
mai 14, 2021
Unul dintre cele mai vechi meșteșuguri este olăritul. Tehnica confecționării oalelor și a altor obiecte din argilă arsă datează de mai bine de un secol. În Transilvania, alături de ceramica românească, s-a dezvoltat și una săsească, în care tradițiile de…
mai 12, 2021
Agricultura, susținută de comunitate Stă în puterea fiecăruia dintre noi să susținem producătorii locali. Un kilogram de roșii, de castraveți ori de vinete cumpărat de la cei care trudesc pentru ca legumele de pe masa noastră să fie proaspete și…
mai 10, 2021
Sărbătorile vin, de regulă, cu lumină, iar masa devine mai bogată când este și ea decorată cum se cuvine. De Sărbători, vă aducem în prim plan o poveste născută acum 11 ani, într-un garaj. Ciprian Cristea, cel care a dat…
mai 4, 2021
Profesor de istorie și limba și literatura germană, Ștefan Tudor este cunoscut pentru pasiunea sa la care se revine ori de câte ori are timp liber: cozonacii plămădiți artizanal. Dascălul, care predă elevilor de la Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” și…
aprilie 26, 2021
Trecutul economic al Sibiului stă mărturie dezvoltării continue a urbei, încă de la prima atestare documentară care datează din 20 decembrie, anul 1191. Atunci sunt menționate, întâia oară, ținuturile sibiene. Mai târziu, în anul 1321, acestea obțin calitatea de civitas,…